pondělí 31. prosince 2012

Poslední kousek ...

... tedy poslední kousek v roce 2012.
Kamarádce se líbilo "mrazivé ráno", ale prý v červené by bylo zajímavější. Tak jsem objednala rivoli 14 a 12 mm, twiny crystal AB jsem měla a červený rokajl taky. Jen červená sluníčka, o kterých jsem se domnívala, že mám jsem neobjevila a tak je nahradily české ohňovky. Před vánoci jsem se ke tvoření moc nedostala, ale dneska jsem si řekla, že bych to mohla stihnout ještě "letos". A tak vznikla "nevinná vášeň" - souprava kde se snoubí vášeň s neviností a plameny pomalu rozpouští ledové krystaly.


čtvrtek 27. prosince 2012

České vánoce podruhé ... aneb co jsem nestihla

Mým přáním je mít na stromečku pouze vlastní ozdoby. Tedy české vánoce s českými ozdobami. A ozdobami z českých perliček. Nádherné návody a inspirace na svých stránkách měla společnost preciosa-ornela

Naprosto jsem se zamilovala do těchto ozdob z twinů a perliček.

Okouzlily mě korálkové větvičky z čípků

a spousta dalších krásných projektů.

Ozdob z českých perliček jsem udělala dost, ale bohužel na můj stromeček se nedostaly. Třeba tihle andílci z českých perliček. U tělíčka jsem si tentokrát vypomohla twiny, takže jsem nebojovala s třetím protahováním drátem jedním větším korálkem
a objevila jsem ve svých pokladech staré broušené české korálky, které našly uplatnění ve vánočních hvězdičkách (i na ně najdete návod v projektech společnosti Preciosa-Ornela)
a že zrovna tyhle hvězdičky stromečku sluší se můžete přesvědčit díky fotografii, kterou mi poskytla kamarádka Daniela, u které právě část mnou vyráběných hvězdiček skončila.
a já se snad těch svých ozdob na vlastním stromečku dočkám ty příští vánoce


pondělí 24. prosince 2012

Přání

Krásné vánoční svátky a hodně štěstí v tom následujícím roce všem stálým i náhodným návštěvníkům přeje
Martina - Norreen

neděle 2. prosince 2012

České vánoce

Začátkem listopadu vyšlo vánoční číslo časopisu Korálki a po delší době jste v něm mohli najít i můj návod. A když české vánoce, tak přece s ozdobami z českých korálků a tak jsem sáhla do svých zásob z výletů do Zásady do podnikové prodejny společnosti Preciosa-Ornela.

Návod je 2 v 1, můžete si vyrobit ozdoby ve tvaru menších vloček (nebo z nich vyrobit náušnice).

A když přidáte dlouhé trubičky, vznikne vám vánoční hvězdička.


Použitý materiál: Twin perličky čiré s fialovým průtahem, fialový rokajl se stříbrným průtahem a kroucené trubičky 35 mm.